Kirjoitettu

Bentoa pöytään

Marie Kondo ohjeistaa KonMari: iloa säkenöivä järjestys -kirjassaan, että vaatteet on viikattava laatikoihin kuin lounas bento-eväsrasiaan. No mikä ettei!

Japanissa bento-lounaita voi ostaa valmiina tai kasata kotona mieleisistä aineksista, usein edellispäivän tähteistä. Jutun juju onkin mielestäni pieni, tyylikäs eväslaatikko. Niitä myydään kaikissa mahdollisissa väreissä, muodoissa, kuvioissa ja kokoluokissa, väliseinillä ja kerroksilla tahi ilman. Osassa on mukana syömäpuikot ja joissain jopa viilentävä kansi.

Oma pikku bento-aski mullisti työpaikkaruokailuni. Sen sijaan että tuhlaisin sen 5,90€ siihen samaan iänikuiseen valmissalaattiin tai tunkisin kipporwaren täyteen eilistä maissipastaa, kokoankin jääkaapin jämäantimista yllättävän järkevän näköisiä eväitä – kiitos benton. Oheisessa kuvassa on härkispullia satunnaisella majoneesikastikkeella, muutama salaatinlehti, hiukka saksittua kevätsipulia, jokunen naposteluporkkana ja jälkkäriksi kiiviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *