Kirjoitettu

Häiriötekijät kotona top 4(+1)

Pidän kotona ollessa keskeytymättömästä ajatusten ja puuhastelun jonosta, jonka keskellä en muista muita hoidettavia asioita. Tässäpä jokunen perushäirikkö, ja tapoja väistää niitä.

Häiriötekijä numero 1 on tietysti puhelin, jos sen antaa olla. Poistin hälytysäänet, merkkivalot, värinäpörinät ja käytön aikaiset ilmoitukset. Laitan äänet päälle, kun odotan tärkeää tai mielekästä puhelua.

En selaa Facebookia muutoin kuin työhön liittyvän ilmoittelun ohessa. Tutuista on ihana kuulla, mutta FB on tehnyt siitä jotenkin iltapäivälehtityyppistä. Tuntuu, että on mukavampi kysyä erikseen, kun joku putkahtaa mieleeni – vaikka oletusarvo onkin että kuulumiset olisi jo pitänyt lukea Facebookista.

Suosin WhatsAppia ja Telegramia, tosin jälkimmäisessä yhteydenpito peliporukkaan käy joskus turhankin intensiiviseksi. Ilmoitukset pois, niin voi syventyä jutteluun silloin kun siltä tuntuu.

Häiriötekijä numero 2: ovikello. Tilasin itselleni ranskalaisesta verkkokaupasta bento-rasian, jota postista hakiessa valkeni että aamulla ovea rymistellyt naapuri ei ollutkaan naapuri vaan hämmentynyt postimies, joka yritti kiukulla toimittaa laatikkoa oven läpi. Tuleeko sinullekin hieman uhattu olo, kun joku takoo asunnon ovea? Tekisi mieli ripustaa oveen kyltti: ”elä pliis mesoa, ota iisisti!”

Häiriötekijä numero 3: televisio. Olin 15 vuotta ilman televisiota, sillä muutin paljon ja katselin Netflixistä sen mitä halusin. Siippa kuitenkin nauttii erilaisista tv-ohjelmista, ja nukahtaa autuaasti sohvalle vaikka formuloiden ääreen. Tähän ei juuri auta muu kuin sulkeutua toiseen huoneeseen, koska rentoutumistapoja on monia. (Sen sijaan konsolipelaamista on mukava katsella toisinaan! Pelit ovat usein niin moniulotteisia ja jänniä.)

Häiriötekijä numero 4: lehdet ja paperit. Keskellä hyvää puuhastelua silmänurkassa vilahtaa otsikko tai mainos, ja niin sitä löytää itsensä ihan joltain toiselta ajatusvirralta. Mitäpä noita siis pitää esillä.

”Häiriötekijä” numero 5… tietokone. Odotit tätä kuitenkin! Ei kovin vakava häiriö, sillä vaikka se on aina päällä näyttö suljettuna, se ei murahtele tai piippaile vaan on sävyisästi nurkassaan. Pidän siitä aika tavalla – se on voimakas työjuhta, joka voisi hoitaa kaikkien edellä mainittujen tehtävät. Ensisijaisesti hoidan sillä keskittymistä vaativat asiat ja opettelen sen äärellä sitä mikä milloinkin kiinnostaa. Ja sepä siinä: sen sijaan että hoitaisin vastenmielisiä juttuja, eksyn Wikipediaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *