Kirjoitettu

Puseron historia

Kävin vaatteet läpi eilen, ja karsin vain tavallisen ostoskassillisen verran. Aivan uuden näköisen, yli kymmenen vuotta vanhan puseron puin ylleni kesken karsimisen – pidän siitä kovin, vaikka kymmeneen vuoteen en ole sitä pitänyt! Ystävä otti siitä muinoin kaavat ja siippakin kehui nähtyään.

Mitä siis on tapahtunut? En keksi kuin yhden minua ja tätä vaatetta koskevan jutun. Juurikin kymmenisen vuotta sitten istuin kirjaston asiakaspalvelutiskissä tämä pusero päälläni, ja pieni mummo tiedusteli ystävällisesti, odotanko kenties vauvaa. Vastasin muistaakseni että en, tämä on vain läskiä – mutta puseron rypytys tosiaan vähän pussitti vatsan kohdalta. Taisin olla aika kauhistunut ajatuksesta, koska sittemmin pusero jäi kaappiin, ja siellä se on ollut. Muuttanut mukana, koska se todella sopii minulle.

Nyt kun pysähdyn asian äärelle, ihmettelen, mitä pahaa mummukan kysymyksessä oikein oli ja miksi hylkäsin hyvän vaatekappaleen. Tilanne on korjattava – pidän tätä kotosalla, kunnes olen valmis pukemaan sen uudelleen työvaatteeksikin. Sitä paitsi olen eri muotoinen kuin ennen – ja pyhä sylyvi jos en ajattele toisin kuin ennen! Tämä on hyvä tämä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *